Skip to content Skip to footer

Studio “Uțu Strugari”


Cunsocută și sub denumirea Studio UȚU, micuța sală de spectacol are deja o istorie foarte bogată în spectacole și un public consecvent și dedicat. Fost depozit, fostă stație regională a unui post de televiziune, Studio „Uțu Strugari”este o sală pe care Teatrul Național a redescoperit-o în Palatul Culturii, la ultimul etaj. Studio „Uțu Strugari”a devenit utilizabil utilizabil în urma lucrărilor de renovare, astfel încât teatrul are în prezent o sală de 50 de locuri pe gradene, de tip black-box, adaptată teatrului contemporan şi experimentelor și folosită, de asemenea, pentru spectacolele de actor, de tip one man /woman show. Prin dimensiunile sale, Studio UȚU răspunde nevoii de comunicare directă între actor și public, nevoii de sinceritate și precizie a actului teatral. Prin poziționarea sa la ultimul nivel al Palatului Culturii, cel mai de sus, cu acces exclusiv pe trepte, Teatrul Național a asociat Studio UȚU cu un anumit profil de public.

Accesul către Studio „Uțu Strugari” se face din exterior, pe intrarea laterală dinspre str. Alba-Iulia. După o serie de reparații și renovări, în prezent, Studio UȚU dispune inclusiv de spații adiacente – foaier, culoare, toalete, cabină pentru actori etc.

Calitatea repertoriului și impactul spectacolelor montate la Studio „Uțu Strugari” au impus micuța sală de spectacole în conștiința publicului, depășind demult categoriile de spectatori preconizate.

Detalii:

Str. Mărăşeşti nr. 2, 300086 Timişoara
locație pe harta

spaţiu neconveţional de joc
capacitate: 40 locuri
dimensiuni: 17.5m x 5.5m x 4m

Dotări tehnice fixe:

circuite dimabile: 60
circuite directe: 20
consolă de lumini: 1 SPARK TOP

 

Informaţii suplimentare:

dotări A\V »

plan spaţiu de joc »