Skip to content Skip to footer

SALA 2


Un spațiu în ruină iminentă în urmă cu puțin peste un deceniu, în prezent Sala 2 TNTm este una dintre cele mai moderne săli de spectacol din România, având un uriaș potențial de a se dezvolta în sensul unui centru teatral de calibru european. Sala 2 TNTm a fost un exemplu de bune practici în reconversie culturală pentru toate instituțiile de cultură din România și a devenit o emblemă a cercetării îndrăznețe a artelor spectacolului prin cele mai actuale mijloace.

Fostul manej imperial, care este parte a bastionului Theresia și care ajunsese, după mai bine de 150 de ani, o sală de sport abandonată, se transformă într-un spațiu pentru teatru începând cu anul 2008.  În 2010, după doar patru luni de lucrări efective, Teatrul Național inaugurează Sala 2 TNTm ca sală de teatru cu o bază funcțională completă (cabine pentru actori, cabine profesionale de machiaj și coafură, spații destinate primirii publicului), devenind una dintre cele mai performante săli de spectacol din ţară. Spațiul de joc modular, de tip black-box permite o multitudine de configurări, fiind gândit ca o structură independentă de pereţii exteriori, care au fost astfel conservaţi în spiritul respectului pentru moștenirea istorică și identitară a clădirii.

Din 2016, Sala 2 TNTm devine un spațiu exclusiv pentru teatru, odată cu înscrierea sa în domeniul public al Statului român și în administrarea Teatrului Naţional Mihai Eminescu din Timişoara. În 2017, UNITER decernează Teatrului Național Premiul special pentru proiecte inedite şi realizări remarcabile acordat pentru realizarea Sălii 2.

Povestea dezvoltării Sălii 2 TNTm continuă în 2022 și 2023. Extinderea si modernizarea Sălii 2 TNTm reprezintă o uriașă oportunitate de a oferi comunității un spațiu modern de afirmare a capacității sale vizionare și constructive.

Detalii:
Bulevardul Ion C. Brătianu, Timișoara (Aflat în: Parcul Civic)
locație pe harta
Aflat în: Parcul Civic

spaţiu neconveţional de joc
capacitate: 200 locuri
dimensiuni: 26m x 17m x 5,20m

Dotări tehnice fixe:

circuite dimabile: 216 [ montate pe careu de grinzi ]
circuite directe: 100

Informaţii suplimentare:

lumini» doc
dotări audio/video » doc
sistemul de grinzi » doc
plan parter » doc

[wp_colorbox_media url=”http://spreadsheets.google.com/pub?key=tQP4r4Ayic7VruhXw4bOE3g&output=html” type=”iframe” hyperlink=”dotări tehnice mobile »”]

plan spaţiu de joc » doc
secțiune A-A » doc
secțiune B-B » doc