Skip to content Skip to footer
alina ilea, andrei chifu

M-AM HOTĂRÂT SĂ DEVIN PROST

de Martin Page

Data premierei: 24.02.2012 (Studio UȚU Strugari)

Durata spectacolului: 1h

 

 

andrei chifu

 

 

andrei chifu

 

alina ilea

 

Antoine, 25 de ani, geniu, se simte exclus din lumea contemporană de însăși inteligența lui. Deprimat și singur, încearcă diferite metode să devină mai prost, mai aproape de semenii lui, cu alte cuvinte. Pornește pe un drum complet anti-inițiatic, încearcă să se integreze: n-a băut în viața lui – vrea să ia lecții de alcoolism; nu știe ce e moartea – ia lecții de sinucidere. Dar orice problemă are o soluție. O poveste plină de haz, M-am hotărât să devin prost este, dincolo de aspectul autobiografic, o întâlnire fascinantă cu psihicul uman.

Autorul, Martin Page (1975) este un scriitor francez care, în ciuda premiilor și recunoașterii internaționale, rămâne un neconvențional. Neliniștit, cu un parcurs biografic „în zig-zag”, atras antropologie, drept, psihologie, filosofie, istoria artei, sociologie etc. și având ocupații dintre cele mai diverse, de la paznic de noapte la editor de carte, Martin Page a devenit un nume de referință în literatură odată cu publicarea romanului său de debut, M-am hotărât să devin prost, în 2001 și tradus rapid în 24 de limbi. În acest prim deceniu al carierei sale, a mai scris patru cărți: Une parfaite journee parfaite (O perfectă zi perfectă), La Libellule de ses huit ans (Libelula, Humanitas, 2005), On s’habitue aux fins du monde (Să ne obișnuim cu sfârșitul lumii) şi Peut-être une histoire d’amour (O poveste de dragoste, poate, Humanitas, 2009).

Pentru Antonella Cornici, absolventă a Universității de Arte „George Enescu” din Iași, spectacolul M-am hotărât să devin prost reprezintă debutul ca regizor profesionist.

 

Distribuția: Andrei Chifu (Antoine), Victoria Rusu (Fata de la bibliotecă, Umbra), Andrei Zgăbaia (Bețivul / Raphi), Alina Ilea (Femeia de la spital, Sandy), Alina  Spiridon (Profesoara)

 

Scenografia: Rodica Arghir

Muzica: Bobo Burlăcianu

Video: Lucian Matei

Regia artistică: Antonella Cornici

 

Regia tehnică: Cristian Stana

Sufleor: Iudit Reinhardt

Operare lumini: Costinel Purcaru-Asproiu

Operare video: Eugen Obrad

Operare sunet: Peter Szabo

Recuzită: Király Albert

Coafură: Dana Genig

Machiaj: Gabriela Strugaru-Popa

Spectacol recomandat persoanelor peste 18 ani

 

MASS MEDIA

 

„M-am hotărât să devin prost” după Martin Page, din nou în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara

Teatrul Național Timișoara prezintă spectacolul ”M-am hotărât să devin prost”

„M-am hotărât să devin prost“, în premieră la Timișoara

Piesa „M-am hotarat sa devin prost”, reprezentatia cu numarul 100 pe scena Teatrului National din Timisoara

Teatrul National din Timisoara isi redeschide portile pentru public! “M-am hotarat sa devin prost”, piesa cu substrat pandemic cu care se inaugureaza seria spectacolelor din luna mai 2021

De 100 de ori comedie: M-am hotărât să devin prost după Martin Page

Gong de premieră: ”M-am hotărât să devin prost” pe scena TNTm

 

Cumpără bilet