Skip to content Skip to footer

Luni, 7.05, 19:00, Sala Mare

 

Milo Rau/International Institute of Political Murder, Zürcher Theater Spektakel, Schaubühne Lehniner Platz Berlin și Steirischer Herbst Festival Graz, prezintă
 Empire 
un concept de Milo Rau

 
biletul tău online
 

durata spectacolului 2h, fără pauză
spectacolul este interpretat în limbile arabă, greacă, kurdă și română

Recomandat peste 14 ani

 

Text și interpretare

RAMO ALI
AKILLAS KARAZISSIS
RAMI KHALAF
MAIA MORGENSTERN

 

Dramaturgie și cercetare STEFAN BLÄSKE, MIRJAM KNAPP
Scenografia ANTON LUKAS
Muzica ELENI KARAINDROU
Video MARC STEPHAN
Sound Design JENS BAUDISCH

 

Textul și regia artistică MILO RAU
 

Ce înțelegem prin „exil”? Dar prin „acasă”? Cum poți vorbi pe scenă despre durere, pierdere, despre noi începuturi? Spectacolul lui Milo Rau care încheie “Trilogia europeană”, un proiect care, timp de trei ani, a adus sub lupa teatrului miturile și realitățile Europei, “Empire” prezintă o serie de portrete în prim plan ale celor care au venit în Europa ca refugiați. În “Empire/ Imperiul”, actori din Grecia, Siria și România vorbesc despre tragedie, tortură, exil, doliu, moarte și renaștere. Ce se întâmplă cu oamenii cărora războiul sau situațiile de criză le-au luat totul?
Doi actori reprezentând vechea Europă îmbibată de istorie şi tradiţii împart scena cu doi actori sirieni refugiaţi de curând în Franţa şi Germania într-un portret intim al emigrantului repovestit la scară epică pe un continent al cărui trecut a fost fragmentat în repetate rânduri și al cărui viitor este nesigur – o Europă în egală măsură un imperiu mitic și pragmatic.